Trabzon'da doğan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hüseyin Onur DEMİR, Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun olmuştur.
Yetişkin hastalıklarında beslenme, anne-çocuk beslenmesi, çocuk hastalıklarında beslenme, sporcu beslenmesi, toplum sağlığı beslenmesi, toplu beslenme sistemleri eğitimlerini almıştır.
29 Mayıs Devlet Hastanesi'nde yetişkin hastalıklarında diyet tedavisi, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde anne ve çocuk hastalıklarında diyet tedavisi, Medical Park Hastanesi'nde toplu beslenme sistemleri üzerine ve daha sonra Favoritat Yemek ve Catering Şirketi'nde diyetisyen olarak çalışmalarını sürdürmüştür.
TED Ankara Koleji'nde A Kadın Voleybol Takımı Diyetisyenliği yapmıştır.
Şu anda Bahçelievler 7.Cadde'de Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Danışmanlık Merkezi'nde danışanlarına hizmet vermektedir.
Diyetisyen Onur Demir, Ankara'da kendi diyet ve beslenme danışmanlığı merkezinde danışanlarına yardımcı olmaktadır. Aşağıdaki tüm konularla ilgili danışmanlık vermektedir.
Ankara Diyetisyen araştırması yapıyorsanız Dyt. Onur Demir'e ulaşabilirsiniz.
Diyetisyen Kimdir? Neler Yapar? yazımız da ilginizi çekebilir.
Hamilelik süreci boyunca kilo artışının sağlıklı ve doğumda da kolaylık sağlayacak şekilde artışını hedefleyen beslenme programları ile hem anne adayı hem de bebek sağlıklı bir doğuma hazırlanıyor. Bu süreçte eğer annede kronik rahatsızlıklar, gıda hassasiyetleri de var ise buna uygun beslenme programları ile gebelik sürecinin de sağlıklı bir şekilde geçirilmesi sağlanıyor.
Doğum sırasında alınan kiloların doğum sonrası süreçte sağlıklı bir şekilde verilebilmesi ve aynı zamanda emzirme döneminde olunduğundan annenin vücuduna alması gereken besinlerin de tam sağlanması gerekir. Bu süreçteki beslenme programları oldukça hassas değerlendirilmelidir. Hem annenin ihtiyacı olan ve sağlıklı beslenme için alması gereken gıdalar alınmalı, hem de aynı zamanda anne sütünü arttırıcı besinlere de diyet programında yer verilmelidir. Emzirme döneminde annenin kilo vermek adına kendisini aç bırakması, tek tip beslenmesi sağlıksız bir zayıflama yöntemi olacağından, hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığına olumsuz yönde etkileri olacaktır. Bu yüzden emzirme döneminde doğru bir diyet programı ile hem sağlıklı beslenmek hem de ideal kilonuza kavuşmak için mutlaka uzman bir diyetisyenden destek almalısınız.
Hamilelik ve Emzirme Döneminde Beslenme yazımıza da göz atabilirsiniz.
İdeal vücut ağırlığı her insan için farklıdır. Boyunuz, yaşınız, cinsiyetiniz gibi pek çok faktör ideal vücut ağırlığının belirlenmesinde önemli rol oynar. Eğer fazla kilolarınız olduğunu düşünüyor ve artık buna bir çözüm bulmak istiyorsanız bizlerle hemen iletişime geçmelisiniz. Fazla kilolar sadece görsel açıdan değil, sağlığınız açısından da size yük yaratır. Yanlış bir beslenme alışkanlığı, fazla kilo ve eksik beslenmeye bağlı olarak pek çok hastalığa zemin hazırlayabilir, size kendinizi enerjisiz hissettirebilir ve çok basit hareketlerde bile aşırı yorgunluk hissedebilirsiniz. Normalden fazla kilolu olmak halk tarafından düşünülenin aksine, her zaman ihtiyaçtan fazla yemek yemekten kaynaklanmaz. Yanlış beslenmek, vücuda ihtiyacı olan besinleri sağlamamak, hareketsiz bir yaşam şekli ve daha bir çok sebepten ötürü ideal kilonuzdan daha fazla kilolarda olabilirsiniz. Ancak kişiye özel diyet programınız ile olması gereken vücut ağırlığınıza ulaşabilirsiniz. Belki de bizlere en çok danışılan konuların başında gelen zayıflama konusunda maalesef ki her geçen gün hatalı beslenme sebebiyle kiloda artış olduğunu ve aslında çözümün bir profesyonelin elinde çok kolay çözüme ulaştırılabileceğini biliyoruz. Zayıflama ve kilo verme konusunda tüm sorularınız için bizlere ulaşabilir ve size özel hazırlanacak diyet programınız için beslenme danışmanlığı hizmetimizi alabilirsiniz.
Bu konuda Kilo Verme - Zayıflama yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Olması gerekenden fazla kilo nasıl zararlı ise, olması gerekenden az kilo ve aşırı zayıf olmak da vücudunuz için zararlıdır. İdeal kiloya sahip olmak en doğrusudur. Ancak bazen gerek metabolik durumlar, gerek yanlış beslenme, gerek kronik hastalıklar, gerekse yaşam şekli ve beslenme alışkanlıklarından ötürü kişiler kilo alamaz ve sağlıklı bir kiloya kavuşamazlar. Yine halk arasında bundan bir nimet gibi bahsedilse kulaktan dolma öğütler verilse de kilo alamamak ve aşırı zayıf olmak sağlıklı bir durum değildir. Hele ki kilo almak için aşırı yağlı yiyecekler tüketmek, sürekli karbonhidrat ile beslenmek de yapılan en büyük yanlışların başında gelmektedir. Kilo verirken nasıl vücudumuzun alması gereken besin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, kilo alırken de yine aynı şekilde önceliği sağlıklı beslenmeye ve bunu bir alışkanlık haline getirmeye öncelik vermeliyiz. Öncelikle kilo almanızın önünde buna engel olan koşullar varsa bunlar değerlendirilmeli ve bu koşullarla birlikte bir bütün olarak beslenme programı düzenlenmelidir. Diyetisyeninizin de yardımıyla süreci sağlıklı bir şekilde yürütebilir ve ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.
Kilo Alma yazımız da ilginizi çekecektir.
Yanlış beslenmek, yanlış yöntemlerle kilo almaya ya da kilo vermeye çalışmak sağlığımızı bozabilir. Aynı şekilde doğru beslenme programı ile vücudumuzun sağlıklı olmasını da sağlayabiliriz. Bunun dışında bazı hastalıkların iyileştirilmesi süreçlerinde de doğru beslenme en büyük yardımcımız olmaktadır. Zararlı besinleri tüketmemek, bunların içerikleri hakkında bilgi sahibi olmak sağlığımızı korumakta bize yardımcı olacağı gibi, kronik rahatsızlıklarımızı bilmek ve buna uygun bir beslenme modeli belirlemek de sağlıklı bir yaşamda en büyük destekçimiz olacaktır.
Hastalıklarda Beslenme yazımıza da göz atabilirsiniz.
Doğumdan ergenlik dönemine kadar, her dönemin farklı bir beslenme şekli olmalıdır. Özellikle büyüme sürecinde vücut ihtiyacı olan besinleri almalıdır ve aslında sağlıklı beslenme alışkanlığı çocuklukta kazanılır, hayat boyu sürebilir. Özellikle okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme her zaman problem olabilir. Okul ortamında çocuğunuzun nasıl beslendiğinden emin olamayabilirsiniz, aynı şekilde çalışıyorsanız çocuğunuzun okuldan geldiğinde ne kadar atıştırmalık tükettiğinden emin olamayabilirsiniz. Yine genellikle doğru bilinen en büyük yanlışlardan bir tanesi, erken yaşta kilo fazlası olan çocukların büyüdükçe bu kilolardan kurtulacağı düşüncesidir. Halbuki hep bahsettiğimiz gibi doğru beslenme anlayışı çocukluk döneminde başlar ve çocuğunuzun erken yaşlarda sahip olduğu fazla kilolar, ona ileride rahatsızlık olarak dönebilir. Bu yüzden eğer çocuğunuzun bir beslenme problemi olduğunu düşünüyorsanız ve bu konuda doğru bilgiler edinmek istiyorsanız hemen bizlere ulaşabilirsiniz.
Çocuklarda Beslenme yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Profesyonel ya da amatör olarak sporla ilgilenen kişilerde hareket ve yakılan kalori miktarı daha fazla olduğundan elbette ki normal insanlardan farklı bir beslenme programı kullanmaları gerekmektedir. Yapılan spora göre de vücut ihtiyaçları değişmekte olduğundan öğünler ve içerikleri, alınması gereken enerji miktarı, sıvı tüketimi ve bunların zamanları, alınacak vitamin ve mineraller, enerji bakımından zengin besinler değerlendirilerek, sporcuya özel bir beslenme programı oluşturulmalı ve yakın takibe alınmalıdır. Sporcu beslenmesini sadece profesyonel sporlar olarak düşünmek yanlış olur. Spor hep hayatınızın içerisinde ise, kendi disiplininizle takip ettiğiniz bir spor programınız varsa da buna uygun bir diyet ve beslenme programınız olmalıdır. Böylece kilo kontrolünüzü daha profesyonel olarak sağlayabilir, kilo alma ya da kilo verme gibi beklentileriniz var ise süreci de bütünlük içerisinde yönetebilirsiniz.
Bu konuda Sporcu Beslenmesi yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Şeyma Hanım ile 6 haftalık keyifli sürecimiz sonucunda -4kg kaybettik. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz :)
Eray Bey ile 1 aylık disiplinli çalışmamız sonucunda haftada 5,5 kaybettik. Yolumuza keyifle devam ediyoruz.